Kuba Libre

Od Havane do Havane

PREGLED PUTOVANJA

Na ovom jednotjednom putovanju istražite Kubu na jedan drugačiji način kroz „Garden Province“ Kube. Šetajte zelenim brežuljcima punih orhideja, bujnim planinskim plantažama kave, posjetite tvornicu duhana i ronite u kristalno plavom moru među bujnim životom netaknutih koralja uz duž Guanahacabibes poluotoka. Doživite lokalnu kulturu na jedinstveni način koji rijetko tko doživi uz jednodnevni „homestay“ kod lokalne obitelji. Naš lokalni vodič će vas odvesti daleko od turističkih mjesta do skrivenih dragulja ovog otoka. Nakon ture odlučite se za dodatno istraživanje glavnog grada Havane.

Za kalendar garantiranih polazaka pogledajte u ITINERAR.

Cijena ture NE uključuje avionsku kartu iz Hrvatske.
Svi polasci su garantirani.
Za polaske na alternativne datume, napomenite u upitu.
Cijene su izražene u EUR informativno, a po poslanom upitu primiti ćete točan obračun u HRK.

8 DANA

Od Havane do Havane

od 697 EUR

REZERVIRAJ

JE LI OVO PUTOVANJE ZA MENE?

Tip putovanja:

Classic

Najbolja kombinacija najznačajnijih atrakcija i klasičnih, "must see" mjesta i autentičnih doživljaja kao i izravnog doticaja s lokalnom kulturom. Uronite duboko i otkrijte priču iza svake znamenitosti uz znanje naših lokalnih vodiča.

Razina usluge:

Standardna

Smještaj standardne razine kvalitete uz mix privatnog i javnog prijevoza i transfera.

Težina putovanja:

Umjerena

Pješačenje i planinarenje pogodno za većinu ljudi umjerene fizičke spreme.

Vrsta putovanja:

Manja grupa

Manja grupa putnika. Od 2 do 16 ljudi, prosječno 10 osoba.

Minimalna dob:

12+

Svi putnici ispod 18 godina moraju biti u pratnji odrasle osobe.

ŠTO JE UKLJUČENO:

Posjet tvornici duhana (Pinar del Rio).

Izlet do Cabo San Antonio uključujući posjet svjetioniku.

Aktivno vrijeme na plaži (Maria La Gorda).

Posjet Las Terrazas.

Orijentacijska šetnja Havanom.

Slobodno vrijeme u Vinales.

Svi transferi od/do destinacija.

SMJEŠTAJ

Hoteli (4 noći)
Homestay (3 noći)

OBROCI

7 x doručak

PRIJEVOZ

Privatno vozilo

VODIČI I OSOBLJE

Pratitelj puta
Lokalni vodiči

POLASCI

Datumi (Početak - Kraj) Cijena po osobi

ITINERAR

U itineraru Vam donosimo sažetak putovanja a puno više informacija možete naći u detaljnom putopisu.

Dan 1 Havana

Dolazak u bilo koje vrijeme. Avantura počinje već večeras. Slobodno istražite okolicu, ali pripazite da se vratite na vrijeme kako biste se sastali s ostatkom vaše grupe.

Dan 2 Havana / Viñales

Putovanje u Viñales. Vrijeme provedite istražujući ovu prekrasnu dolinu.

Dan 3 Viñales

Uživajte u slobodnom danu. Iskoristite vrijeme za planinarenje, istraživanje okolice, jahanje, vožnju biciklom ili jednostavno se opustite i uživajte u pogledu na dolinu.

Dan 4 Viñales / María la Gorda

Putovanje prema gradu Maria La Gorda, koji se nalazi na UNESCO-ovoj listi, usput se posjećuje i tvornica cigara. Nakon dolaska razmislite o vožnji brodom za vrijeme zalaska sunca, za ronjenje ili samo opuštanje na plaži.

Dan 5 María la Gorda

Uživajte u izletu u Cabo San Antonio sa zaustavljanjem na svjetioniku Roncalí.

Dan 6 María la Gorda / Las Terrazas

Putovanje prema Las Terrazasu gdje možete uživati u zadivljujućem krajoliku ovog rezervata pod UNESCO-a, također poznatog i po svojoj flori i fauni.

Dan 7 Las Terrazas / Havana

Povratak natrag u Havanu, gdje možete provesti zadnju večer zajedno s ostatkom vaše grupe ili uživajte u sami u čarima Havane.

Dan 8 Havana

Odlazak u bilo koje vrijeme ili produljite svoje putovanje i istražite Havanu još koji dan…

__________________________________________________________________________________________________________________________________

*Cijena ture NE uključuje avionsku kartu iz Hrvatske
**Svi polasci u tablici niže su garantirani
***Za polaske na alternativne datume, napomenite u upitu
****Cijene su izražene u EUR informativno, a po poslanom upitu primiti ćete točan obračun u HRK

 

ŠTO JE UKLJUČENO:

Posjet tvornici duhana (Pinar del Rio).

Izlet do Cabo San Antonio uključujući posjet svjetioniku.

Aktivno vrijeme na plaži (Maria La Gorda).

Posjet Las Terrazas.

Orijentacijska šetnja Havanom.

Slobodno vrijeme u Vinales.

Svi transferi od/do destinacija.

SMJEŠTAJ

Hoteli (4 noći)
Homestay (3 noći)

OBROCI

7 x doručak

PRIJEVOZ

Privatno vozilo

VODIČI I OSOBLJE

Pratitelj puta
Lokalni vodiči

POLASCI

Datumi (Početak - Kraj) Cijena po osobi

DETALJNI PUTOPIS

Bilješke uz plan puta:

Trenutno na Kubi vlada vrlo uzbudljivo vrijeme s obzirom da se lokalni propisi i uvjeti uvelike mijenjaju. Naime, kako je Kuba u posljednje vrijeme zabilježila masovni razvoj i pravi turistički boom, tako se i vrši veliki pritisak na lokalnu infrastrukturu. Iako ćemo se svakako zalagati da naš plan puta ostane onakav kakvim smo ga prezentirali, postoji mogućnost da će svejedno dolaziti do manjih promjena – uvjeti se nerijetko mijenjaju iz dana u dan, a neke promjene mogu doći i bez prethodne najave.

 

Dan 1 Havana

Dolazak u bilo koje vrijeme.

Važno je napomenuti kako Kuba ima tendenciju da se prilično razlikuje od ostalih područja u svijetu koja ste do sada proputovali. Zgrade i infrastruktura općenito možda ne zadovoljavaju najviše standarde na koje ste navikli. Dizala i, primjerice, internetska veza nerijetko mogu imati poteškoće, kao što i lokalni vodovodi imaju problema s tlakom pa je i dovod tople vode ponešto ugrožen. Bez obzira na sve to, Kuba je zaista iznimno i nadasve zanimljivo mjesto koje biste trebali posjetiti i pri tome svoja zapadnjačka očekivanja ostaviti postrance. Neka vam vaš osjećaj za avanturu ujedno bude i vaš vodič.

Dan dolaska i sastanak dobrodošlice                  1h           18.00 h

Avantura počinje već večeras. Slobodno istražite okolicu, ali pripazite da se vratite na vrijeme kako biste se sastali s ostatkom vaše grupe, kao i s vođom puta koji će vas detaljnije uputiti u sam plan.

Smještaj: Hotel Telegrafo (ili slično) 

 

Dan 2 Havana/Viñales

Putovanje u Viñales. Vrijeme provedite istražujući ovu prekrasnu dolinu. Putovanje do pokrajine Pinar del Rio i gradića Viñales, okruženoga neobičnim vapnenačkim brdašcima.  Ovo je nedvojbeno jedno od najljepših prirodnih područja na Kubi, u sklopu kojega postoji bezbroj mogućnosti za uživanje – od jahanja i planinarenja do jednostavnog uživanja u pogledu.  Dok ste ovdje, svakako posjetite tvornice ili manufakture cigara kako biste se izbliza upoznali s tradicionalnim načinom izrade poznatih kubanskih cigara.

Vožnja automobilom              Havana – Viñales       4h        190km

U razgledavanju i ljepotama krajolika možete uživati i iz udobnosti osobnog automobila.

Smještaj: Hotel (domaćinstvo) Mayra (ili slično)

Uključeni obroci: doručak

 

Dan 3 Viñales

Uživajte u slobodnom danu. Iskoristite vrijeme za planinarenje, istraživanje okolice, jahanje, vožnju biciklom ili jednostavno se opustite i uživajte u pogledu na dolinu.

Slobodno vrijeme                   Cijeli dan

Nemojte izgubiti niti minute – zaista imate što istražiti.

Dodatne aktivnosti

Jahanje

Zgrabite sedlo i na konjima istražite bujne doline Viñalesa. Prolazit ćete pokraj poljoprivrednika koje ćete zateći na poljima kave i duhana. Razgledajte mogotes, vapnenačke brežuljke, koji se naziru na horizontu. Zaustavite se na jednoj od brojnih jama na ovom području gdje možete zaviriti unutra ili zaroniti u hladnim prirodnim bazenima.

Pješačenje                                     

Krajolik oko Viñalesa, osim po bujnosti, poznat je i po vapnenačkim, ispupčenim brdima. Možete unajmiti vodiča ili s prijateljima krenuti u samostalnu avanturu i istraživanje područja. Sa sobom obavezno ponesite zalihe vode i udobnu, ali čvrstu i sigurnu obući. Možda naletite i na pećinu s podvodnim jezerima, pa svakako zaronite na osvježenje.

Istraživanje spilja                        

Vapnenački teren na području pokrajine Pinar del Rio pogodan je za stvaranje golemih prirodnih spilja. Odlučite se za izlet i posjet jednoj ili nekoliko takvih prirodnih fenomena i istražite sve što vam podzemne ljepote mogu ponuditi.

Smještaj: Hotel (domaćinstvo) Mayra (ili slično)

Uključeni obroci: doručak

 

Dan 4 Viñales/María la Gorda

Putovanje prema gradu Maria La Gorda, koji se nalazi na UNESCO-ovoj listi, usput se posjećuje i tvornica cigara. Nakon dolaska razmislite o vožnji brodom za vrijeme zalaska sunca, za ronjenje ili samo opuštanje na plaži. Maria La Gorda je mjesto smješteno na vrhu sjeverozapadne Kube i nudi neke od najboljih zalazaka sunca, plaža i morskog života koje možete pronaći na Kubi, a ujedno je i idealno mjesto za sportove na vodi.

Vožnja automobilom            Viñales – María la Gorda      5h           170km

U razgledavanju okoliša možete uživati i iz udobnosti osobnog automobila. Posjet tvornici cigaraPinar del Rio je zemlja duhana. Ljubitelji sveprisutne kubanske cigare teško će ostati ravnodušnima na ovoj turneji. Pogledajte nepregledna polja zelenih biljaka, isprekidana slamnatim krovovima koliba za sušenje, nakon čega ćete svjedočiti demonstraciji vještine izrade cigara – ručno valjanje, rezanje i pakiranje ovog poznatog kubanskog proizvoda. Pripremite se za miris. Miris duhana poprilično je težak i može izazvati i glavobolju. Ponesite kutiju cigara sa sobom. Ili jednostavno u njima uživajte sami.

Smještaj: Hotel Villa Maria la Gorda (ili slično)

Uključeni obroci: doručak

 

Dan 5 María la Gorda

Uživajte u izletu u Cabo San Antonio sa zaustavljanjem na svjetioniku Roncalí. Od grada María la Gorda, krenite prema Cabo San Antonio, zaštićenom području poznatom po morskim kornjačama koje polažu jaja na plaži. Nakon upijanja više informacija o samoj regiji, zaustavit ćemo se kod svjetionika Roncalí, a imat ćete i vremena za uživanje u slobodnom vremenu provedenom na plaži.

Cabo San Antonio i svjetionik Roncalí                     Maria la Gorda                       4h

Najzapadniji kubanski predio obiluje toplim kristalno čistim vodama, s morskim dnom punim raznovrsnog blaga poput grebena i olupina. Poluotok je još 1987. godine proglašen biosferom za čije se očuvanje brine UNESCO. Svjetionik Roncali označava najzapadniju točku regije i ovo se područje smatra posljednjim utočištem Aboridžina tijekom španjolske kolonizacije. Saznajte više o lokalnim predajama koje uključuju gusare, stare topove i potragu za blagom koje se nalazi na dnu mora.

Slobodno vrijeme                  Maria la Gorda                      popodne

Na vama je da izaberete želite li vrijeme provesti aktivno ili ljenčareći!

Smještaj: hotel Villa Maria la Gorda (ili slično)

Uključeni obroci: doručak

 

Dan 6 María la Gorda/Las Terrazas

Putovanje prema Las Terrazasu gdje možete uživati u zadivljujućem krajoliku ovog rezervata pod UNESCO-a, također poznatog i po svojoj flori i fauni. Manje od sat vremena izvan vreve i gužve Havane, Las Terrazas je UNESCO-ov rezervat poznat po fantastičnoj biljnoj i životinjskoj raznolikosti. Nekoć nepregledno područje obešumljenog i devastiranog poljoprivrednog zemljišta, danas je Las Terrazas bujna oaza u čemu je Castrova kampanja sadnje tisuća stabala odigrala najvažniju ulogu. Proputujte pitoresknim nasadima bambusa, tikovine i  kraljevskih palmi i svakako širom otvorite oči kako biste uočili raznolike ptice i egzotično cvijeće.

Vožnja automobilom                   María la Gorda – Las Terrazas             4h           240km

U razgledavanju možete uživati i iz udobnosti osobnog automobila.

Smještaj: Hotel Moka (ili slično)

Uključeni obroci: doručak

 

Dan 7 Las Terrazas/Havana

Povratak natrag u Havanu, gdje možete provesti zadnju večer zajedno s ostatkom vaše grupe ili uživajte u sami u čarima Havane.

Vožnja automobilom Las Terrazas – Havana           1h        75km

U razgledavanju možete uživati i iz udobnosti osobnog automobila

Smještaj: domaćinstvo Luis Batista

Uključeni obroci: doručak

 

Dan 8 Havana

Odlazak u bilo koje vrijeme.

Uključeni obroci: doručak

 

Detaljni putopis organizatora putovanja
Organizator putovanja: G ADVENTURES INC. s registriranim uredom na adresi BASTWICK STREET 60, LONDON, EC 1V3TN, UJEDINJENO KRALJEVSTVO pod registracijskim brojem 7848780 i poreznim brojem VAT no. 175450502, kojeg u Republici Hrvatskoj zastupa DMC Adriatic d.o.o. na web stranici www.croatia-active.com.hr

 

8 DANA

Od Havane do Havane

od 697 EUR

REZERVIRAJ

croatia active
DMC Adriatic d.o.o.
V. Lisinskog 6, 42000 Varaždin

+385 91 5532 787


*Suglasan sam da se moji osobni podaci koriste za obradu mog upita te da se s njima postupa u skladu sa propisima o zaštiti osobnih podataka.