Ove jeseni Orlando se transformira iz glavnog grada zabavnih parkova u Halloween prijestolnicu.
Specijalizirana događanja, osmišljena su kako bi prestrašili posjetitelje. Za odrasle malo ekstremnije, za mlađe malo manje strašno, no sve s istim ciljem. Prestrašiti i zadiviti. Naći će se i popularni likovi uz TV serija poput American Horror Story i Exorcista te momentalno najgledanije Netflixove serije Stranger Things. U isto vrijeme održat će se, kako prigodno, najveća konvencija ljubitelja horora. Prigodno je nazvana Spooky Empire i održava se od 7. do 9. listopada. Glavna atrakcija će biti „zombie walk“ povorka zombija. Svi koji žele još mogu stići. Od putovati i maskirati se na vrijeme.
Za one koji ne žele sudjelovati, mogu se prepustiti strahu u Universal Orlando na posebnim noćima horora koje počinju ovaj vikend i traju do kraja listopada. The Reposity je potpuno nova atrakcija virtualnog svijeta za sve koji vole uživati u strahu.
Da nisu sva događanja samo u zabavnim parkovima potrudili su se producenti baleta Dracula. Priča je bazirana na predlošku istoimene Bram Stokerove novele iz 1897. Očekuje se spektakl kostima i scenskih efekata.
Za djecu su posebni programi. U Disneylandu su nazvani „Ne tako strašni Halloween“. U Lego parku su natjecanja u izgradnji strašnih dvoraca uz pomoć Vladimira Vampira. Čak i Sea World najavljuje prigodna iznenađenja. Nadam se da neće maskirati jadne kitove u vampire ili zombije.
Orlando je prava industrija zabave. U okolici grada se nalazi 7 od TOP 10 najboljih zabavnih parkova što ga čini najpopularnijom destinacijom na svijetu za obitelji. Najveće kompanije poput Disneya i Universala imaju po nekoliko odvojenih parkova, a tu je i Sea World, Lego, Busch Garden i nekoliko manjih. U Gradu je više od 450 hotela i po broju soba je među prvim gradovima na svijetu.