Madonna je jedno od najboljih talijanskih skijališta. Nalazi se šezdesetak kilometara sjeverno od jezera Garda u pokrajini Trentino. Ovdje svoje zimovanje provode bogataši iz Milana i okolice, regije jake u industriji. Dolomiti di Brenta, nešto manji od onih u Alto Adige, nisu ništa manje spektakularni. Za mnoge su najljepsši dio Alpi. Što se tiče vremena sa južne strane Alpi je obično puno ugodnije, sa više sunčanih dana i manje padalina. Većina staza je pokriveno snježnim topovima tako da ne dostaje bijelog pokrivača.

Samo skijalište se može opisati kao veliko i razvedeno. Staza ima različitih, za sve uzraste i tehnike. Do žičara je je lako doći pješke za par minuta iz većine smještajnih jedinica. Kad bi gledali samo skijalište Madonna onda ima oko 60 km staza, no povezana je sa Folgarida- Marileva sistemom, te Pinzolom što ukupno čini 150 km. Dovoljno da se ne stigne skijati na svakoj stazi u tjedan dana. Skijalište je podjeljeno u 4 zone: Groste, Spinale, Pradalago i 5 Laghi. Žičare su moderne i brze tako da nema čekanja. Najpoznatija staza je 3 na kojoj se voze utrke slaloma u Svjetskom Kupu i koja završava u samom mjestu.

Put iz Zagreba i Rijeke ide preko Trsta i dalje auto cestom prema Milanu. Iz Rijeke je 490 km, a iz Zagreba 650km. Cesta je nizinska i dobra do pred samo mjesto gdje počinje uspon i serpentine.