Ischgl je pravi party town ili kako ga od milja zovu Ibiza Alpa. Desetljećima su, u nama daleki, Ischgl dolazili samo Nijemci. Zadnjih se godina to promijenilo pa je mjesto postalo pravo međunarodno sastajalište skijaškog svijeta.
Prije nekih dvadesetak godina ovo je malo selo u zabiti Alpa bilo prilično uspavano. Tada su gradski oci smislili kako privući goste i postaviti Ischgl na listu najatraktivnijih skijališta svijeta. Svake se sezone na početku i na kraju održavaju koncerti svjetski poznatih muzičkih zvijezda. Prošle godine su glavna atrakcija bili Beach Boys. Na sredini planine, na platou Idalp se skupilo preko 24.000 posjetitelja na visini od 2400 m. Ove godine su kao glavni bend najavljeni Pur. 26.11. Njemačke legende sviraju na brdu. Svima koji kupe skijašku kartu za više dana ovaj koncert je uključen u cijenu. Legendarni Top of the Mountain Concert se nastavljaju u velikom stilu. Bez premca u Alpama je ponuda apres ski barova. U nekima ne manjka niti plesa oko štangi pa može biti za, uglavnom, muškarce vrlo zabavno. U većini barova publika i jesu uglavnom muškarci od 30 do 50 godina pa ako vam odgovara takvo društvo onda je Ischgl pravo mjesto za vas.
U Ischglu ipak nije sve samo muzika. 45 moderne žičare vode skijaše na ukupno 238 km skijaških staza. Ove sezone je nova osmerosjed Flim Joch.  Tri glavne gondole voze prema vrhu iz samog mjesta pa gužvi gotovo da nema. Dio se nalazi u Švicarskoj u pokrajini Engadin iznad mjesta Samaun (1840m). Iako nema ledenjaka staze su dosta visoko. Vrh Palinkopf je na 2864m. Početnici moraju imati punu skijašku kartu kako bi mogli doći do središnjeg platoa Idalp gdje počinju ski škole. PlayStation park Vita je za sve mlade kojima se potreba za adrenalinom ne može zadovoljiti na stazama. Jedan je od najvećih u Europi sa brojnimrampama, skakaonicama i ima svoju žičaru. U svemu Ischgl je lijepo skijalište sa dobrim, raznolikim stazama. Snijeg je siguran, no za lošeg vremena može biti slaba vidljivost jer su gotovo sve staze iznad granice šume. Strmih staza gotovo da i nema. Neke koje tako označene u drugim bi skijalištima bile crvene. Off piste skijanje je jako dobro i preporučuje se uz vodiča.
U ponudi je i odlična staza za sanjkanje u dužini od 7 km i s visinskom razlikom od 950m, no radi samo navečer.
Obližnja mjesta Galtuer i Kappl udaljena par kilometara u dolini su bitno mirnija i orijentirana prema obiteljima s djecom. Besplatnim busevima su povezana sa središtem zbivanja. Mjesta su u tipičnom tirolskom stilu. Ako birate smještaj u Ischglu najbolje je malo dalje od glavne ulice zbog buke noću, a i žičara je bliže. Restoranska ponuda je bogatija nego u većini skijališta. Cijene su također nešto više. Mjesto je idealno za dobar provod i dobro skijanje.